Thursday, May 15, 2014

Sähköshokki-ilta: Pohjoismainen mediataide vuosina 1967-1976

Tänään 15.5.2014 Helsingin keskustan Kirjasto Kympissä (Postitalo) 18:00 – 21:00  järjestettävä Kymppiklubi käsittelee tietokone-, video- ja tv-taiteen alkuvuosia keskittyen 1960- ja 1970-lukujen pioneereihin pohjoismaissa. Illan juontaa ja alustaa äänitaiteilija Petri Kuljuntausta, jolta kuullaan tilaisuudessa myös livemusiikkia.

Muina vieraina ja keskustelijoina paikalla ovat Kiasman erikoissuunnittelija Perttu Rastas, suomalaisen elektronimusiikin pioneeri Jukka Ruohomäki, Karlstadin Yliopiston professori John Sundholm, elokuvaohjaaja ja kuvataiteilija Mika Taanila, valokuvataitelija, professori Antero Takala, Helsingin Yliopiston musiikkitieteen laitoksen tutkija Mikko Ojanen sekä kuva- ja tilataiteilija Kari Yli-Annala.

Tilaisuudessa kuullaan ja nähdään harvinaisia tallenteita mm. Erkki Kurenniemeltä ja Jan Barkilta, Erkki Salmenhaaralta sekä Antero Takalalta. Lisäksi professori John Sundholm esittelee pääasiassa Ruotsin mediataiteen alkutaivalta. Illan aikana paneudutaan myös Yleisradion Kokeilustudion alkuaikoihin 1960-luvun lopulla. Jukka Ruohomäki kertoo omista kokemuksistaan ja elektronisen musiikin säveltämisestä Yliopiston studion alkuvuosina. Perttu Rastas esittelee suomalaisia varhaisia videotaideteoksia ja Mikko Ojanen kertoo Yliopiston roolista elektronisessa musiikissa 1970-luvulta eteenpäin. Lisäksi Kari Yli-Annala avaa kokeellisen elokuvan ja videotaiteen kenttää 1970-luvulla.

Tilaisuus on avoin kommenteille ja kysymyksille. Kesto n. 180 min.

No comments:

Post a Comment