Friday, October 7, 2011

Kino Kaiku esittää: JUHO KUOSMANEN -RETROSPEKTIIVI tänään perjantaina 7.10.

Ohjaaja on illan vieras! Klo 18 katsotaan Kuosmasen lyhytelokuvat Galaxien ritari, Kestomerkitsijät ja Kaupunkilaisia; klo 19 keskipitkä elokuva Taulukauppiaat.

*Galaxien ritari* 7 min (2006)
Poika on kyllästynyt ahtaaseen todellisuuteen. Mielikuvituksen avulla hän lähtee kissansa kanssa avaruuteen. Isä lähtee perään ja takaa-ajossa sekoittuvat mielikuvitusmaailma ja isän edustama todellisuus.

*Kestomerkitsijät* 19 min (2007)
Elokuva ihmisistä syrjäisemmillä teillä sekä maailmasta, jossa puhutaan puolittaisilla lauseilla ja jossa väkivalta on tapa ilmaista tunteita.

*Kaupunkilaisia* 28 min (2008)
Somalialainen Yasin ja kokkolalainen Marko ovat juuri muuttaneet Helsinkiin, eri teitä ja tahtomattaan.

*Taulukauppiaat* 58 min (2010), ikäraja K3
Joulu on jo ovella mutta kauppa ei vaan käy. Yhteistyö rakoilee ja koko ajan palelee, mutta suurin ongelma on orastava ystävyys.

*Ohjaaja Juho Kuosmanen* (s.1979) on nyt yksi suomalaisen elokuvan kiinnostavimmista nimistä. Vuonna 2010 hän voitti Cannesin Cinefoundation -sarjan ensimmäisen palkinnon elokuvallaan Taulukauppiaat. Palkinto oli jo lähellä muutamaa vuotta aiemmin ohjaajan Kestomerkitsijät-elokuvan tullessa kolmanneksi. Menestys Cannesissa lisäsi kiinnostusta kotimaassa ja Taulukauppiaat sai suomalaisen ensi-iltansa helsinkiläisen Kino Engelin valkokankaalla.

Kuosmasen fiktioelokuva on dokumentaarista. Hahmot ja tapahtumat ovat arkisia, mutta pyrkivät kuvaamaan jotain oleellista. Näyttelijöiksi Kuosmanen valitsee mielellään tuntemattomia nimiä ja pyrkii näin realistiseen ilmaisuun.

Kuosmanen opiskeli elokuvan tekoa Taideteollisessa korkeakoulussa, jonka lopputyönä syntynyt elokuva Taulukauppiaat nähdään nyt Kino Kaikussa. Ohjaajan koko tuotanto on esillä ja Cannesin opiskelijasarjan voittajan lisäksi esitämme elokuvat Galaxien Ritari, Kestomerkitsijät ja Kaupunkilaisia.

------------------------------------------------------------

*Elokuvaklubi Kino Kaiku* järjestää kerran kuukaudessa elokuvaillan, siitä viikkoa myöhemmin elokuvailtaan liittyvästä aiheesta keskustelu/luennon ja sen jälkeen viikon kuluttua lyhytelokuvaillan, joka tänä syksynä tehdään yhteistyössä Suomen elokuvakontaktin kanssa. Klubi järjestetään Malmitalon kulttuurikeskuksella, osoite Ala-Malmin tori 1 Helsinki. Yhteistyössä Kokeellisten taiteiden nomadisen akatemian kanssa.

http://www.kinokaiku.com

No comments:

Post a Comment