Thursday, February 21, 2013

Vähän jännitysta, kauhua, ja... outoutta Kino Kaiku -elokuvaklubilla: neljä suomalaista videotaideteosta + alkukuvana Ilari Nummen pidempi kerronnallinen teos Kauhun Millimetrit, formaattina laadukas VHS-kasetti...

Torstaina 21.2.2013 klo 18:00

KAUHUN MILLIMETRIT, Ilari Nummi 1992, 61min
Ei kai kukaan voi suuttua pienestä tönäisystä, eihän? Keskikaupungin ihmisvilinässä Marja on törmännyt päin outoa naista. Kauhun millimetrit lähtee liikkeelle arjen pienistä paloista ja päätyy suoraan kauhun painostavalle alueelle. Miljöönä on kesäisen Helsingin keskusta huolettoman 80-luvun päättyessä.

THE SPELL, Elena Näsänen, 2011 3min
Videoteoksessa hienostunut juhlaseurue on nukahtanut yhtäkkiä, kesken kahvin juonnin, syvään uneen. Näsäsen videoteokset ovat narratiivisia, elokuvakerronnan konventioita hyödyntäviä ja kommentoivia teoksia.

INDOOR LIGHT, Jari Haanperä 2011, 4min
Indoor Light on lyhytelokuva siunaamattomasta jokapäiväisestä ruoastamme. Se on paha uni uhkakuvista jotka parveilevat ravintomme ympärillä. Syötkö sitä mitä pelkäät?

ZOO, Salla Tykkä 2006, 12min
Kokeellinen lyhytelokuva kertoo nuoren naisen kuvausmatkasta eläintarhaan. Nainen kaipaa voimantunnetta suhteessa toisiin ihmisiin sekä muihin luontokappaleisiin.

KILLER, Maurice Blok 2006, 2min
Hiljainen maisema. Taiteilija kävelee horisontista kohti katsojaa. Hän kantaa kädessään kirvestä. Lumi tekee kävelystä vaikeaa, joten kestää aikansa ennen kuin hän on lähellä katsojaa. Sitten hän pysähtyy pienien oksien kohdalle, jotka törröttävät ulos lumisesta maisemasta. Hän ilmoittaa olevansa moottorisahamurhaaja ei merimies. Hän pyytää anteeksi itseltään ja astuu oksien päälle jatkaen matkaa kuvan ulkopuolelle. Näet vain hänen jälkeen jättämänsä jäljet.

Vapaa pääsy! Klubi järjestetään Malmitalon kulttuurikeskuksessa, osoite Ala-Malmin tori 1,  Helsinki.

No comments:

Post a Comment