Thursday, April 3, 2014

LISÄTTY TODELLISUUS -TYÖPAJA AAVE-festivaalilla!

AAVE Festival ja Kaupunkiverstas esittävät:
LISÄÄ TODELLISUUTTA!

LA 12.4.2014, 12:00-16:00 (ryhmä 1)
SU 13.4.2014, 12:00-16:00 (ryhmä 2)

Frans Tihveräisen Kaupunkiverstaalla pitämässä työpajassa perehdytään augmented realityyn (AR) eli lisättyyn todellisuuteen. Työpajassa käydään lyhyesti läpi AR-historiaa, kehitysvaiheita ja erilaisia käyttötarkoituksia. Vapaa pääsy! Työpaja pidetään suomeksi.

Mitä AR sitten on? Pähkinänkuoressa se on todellisuuden täydentämistä digitaalisen lisäsisällön avulla. AR-keinoin on mahdollista liittää mm. painettuun sisältöön monenlaisia digitaalisia lisämausteita. Työpajassa tutustutaan useisiin kyseisen teknologian toteutuksiin, ideoidaan ja lopuksi toteutetaan oma AR-projekti itsenäisesti tai pareittain. Paras työpajassa toteutettu AR-pläjäys palkitaan leffalipuin. Frans Tihveräinen on lisättyyn todellisuuteen hurahtanut yrittäjä, valokuvaaja, digimediainsinööri ja kahden pikkupojan isä.

HUOM! Työpajassa on vielä muutamia paikkoja jäljellä! Ilmoittautumiset osoitteeseen frans@himmee.fi. Muista merkata kumpaan ryhmään haluaisit osallistua (Max. 20 hlö/ryhmä) ja lisää viestin otsikkoon “AAVE lisätty todellisuus”. 

------------------------------------------------------------------------------

Työpajapäivät ovat samansisältöiset, joten kannattaa ilmoittautua vain toiseen päivään. Kummankin päivän ohjelma jakautuu kahteen osioon ja niiden välissä pidetään 45min ruokapaussi.

OSIO 1, KLO12:00-13.30 / MITÄ ON AR JA MITÄ SE MAHDOLLISTAA?
Yleisivistävä osuus, jossa käydään läpi lyhyt AR-historia, tutustutaan työpajan pitäjän AR-kokemuksiin ja katsotaan maailman AR-tekijöiden parhaita paloja.

OSIO 2, KLO 14:15-16:00 / LISÄÄ TODELLISUUTTA TÄSSÄ JA NYT
Käytännön tekemiseen keskittyvä osuus, jossa toteutetaan oma AR-toteutus alusta loppuun. Ensin ideoidaan ja suunnitellaan, sitten toteutetaan ja lopuksi katsomme kaikkien AR-toteutukset ja valitaan hauskin. Hauskimmalle toteutukselle luvassa leffaliput!

------------------------------------------------------------------------------

Työpajan järjestävät yhteistyössä Kaupunkiverstas ja festivaali AAVE –Alternative AudioVisual Event.

https://www.facebook.com/events/282515991904647/
http://www.aavefestival.org/

AAVE Festival 7. – 13.4.2014
Varma kevään merkki on kansainvälinen AAVE-festivaali. Täysin ilmainen audiovisuaalinen tapahtuma järjestetään huhtikuun toisella viikolla. AAVE on enemmän kuin elokuvafestivaali. Se näyttää liikkuvien kuvien sateenkaaren kaikissa väreissään ja sävyissään. Esitämme niin kertovia elokuvia, videotaidetta kuin liikkuvan kuvan ja performanssin yhdistelmiä. Päätapahtumapaikkana toimii Malmitalon kulttuurikeskus (Ala-Malmin tori 1, Helsinki). Oheistapahtumia järjestetään mm. Kansallisteatterin Lavaklubilla, Lasipalatsin pop-up näyttelytilassa (entinen Kirja kerrallaan), Mbarissa ja Bar Sandrossa.

Kaupunkiverstas
Helsingin kaupunginkirjaston Kaupunkiverstas on toiminnan tyyssija, jonne kuka tahansa voi tulla toteuttamaan pienet ja suuret ideansa. Onko sinulla mielessä mahtava esine, jota ei vain vielä oikeasti ole olemassa? Tai pieni mutta tärkeä parannus johonkin tarve-esineeseen? Entä haluaisitko valmistaa itse suunnittelemasi tarran tai kangaspainatuksen? Lasipalatsin Kaupunkiverstaalla kaikki voivat tehdä uniikkia designia – olitpa sitten pienyrittäjä, harrastaja tai muuten vain utelias kokeilemaan uutta asiantuntevan henkilökuntamme avustuksella. Kaupunkiverstas on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9-18.

No comments:

Post a Comment