Thursday, August 17, 2017

LINTUKOTO
Näyttely Harakan saaren Kasematti IV -näyttelytilassa
18.8 – 20.8.2017, klo 12:00 – 17:00
Avajaiset 17.8. klo 17 – 19:00. Tervetuloa!
Lintukoto on kolmen taiteilijan, isän ja sisarusten yhteisnäyttely. Kari Yli-Annalalla on ollut Harakan taiteilijatalossa työhuone usean vuoden ajan ja Into ja Rori Vallinharjut ovat viettäneet siellä kesiä lapsesta asti. Saari on oma maailmansa kallioineen, mäkineen ja soppineen. Sieltä katsottuna kaupunki ja tavallinen elämä on yhä lähellä mutta koskemattomissa, merivirran takana. Muuttuuko lapsuuden lintukoto kun sen yllä lentää hävittäjiä? Voiko saari säilyä turvapaikkana yhä turvattomammalta tuntuvassa maailmassa?
KASEMATTI IV: ETUTILA
Into Vallinharju: KIEPIT (2017), 3D-mallinnukset (valokuvatulosteet)
Abstraktit muodot kieppuvat muodot muistuttavat pesän tai suojan ideasta. Niin eläimet kuin linnutkin muotouttavat ympärilleen niitä suojaavia tiloja, ja onhan ihmisilläkin omat pesäkolonsa.
Rori Vallinharju: SAARI (2017), installaatio
Pienoismalli kartoittaa itselle tärkeän paikan, ikuistaa muistot veistokseksi. Suurin osa mallista on rakennettu syksyllä 2016, mutta rakennukset on tehty kesällä 2017 paikan päällä Harakan saaressa. Lattialla oleva lasi on Harakan rannoilta kerättyä meren hiomaa lasia.
KASEMATTI IV: KESKITILA
Kari Yli-Annala: KAHVISAARET (2017), installaatio
Installaatiossa nähdään kaksi toisiaan vastapäätä olevaa tuolia sekä pöytä, jonka elävä pinta muistuttaa merta. Pöydän keskellä on kaksi kahvisaarta sekä kaksi imupilliä. Näytölle pysähtynyt glitch-kuva on Harakan yllä järjestetystä hävittäjien lentonäytöksestä. Teos muistuttaa niistä vaikutuksista jota pieneltä tuntuvilla teoilla puhaltamisesta napin painallukseen on ympäristöön.
KASEMATTI IV: TAKATILA (käynti nurkan takaa ulkoa)
Kari Yli-Annala: PALAVA SYDÄN (2017), maalaus
Näyttelytilan takakäytävässä on lisäksi esillä Yli-Annalan maalausinstallaatio “palava sydän”.
ÄÄNITILA
Näyttelyssä soi Into Vallinharjun äänimaailma, noin viiden minuutin luuppina soiva sävellys, joka heijastelee näyttelyn erilaisia maailmoja.

No comments:

Post a Comment