Saturday, September 12, 2009

RITORNELLO - äänitapahtuma Harakan saaressa 27.9.2009 - tervetuloa! / an event of experimental songwriting and resonances between sound and space in Harakka island - Welcome!

Ritornello on Kokeellisten taiteiden nomadisen akatemian järjestämä äänitapahtuma, joka järjestetään iltapäivän mittaisena minifestivaalina Harakan saaressa. Iltapäivän aikana kuullaan esityksiä kokeellisesta songwriter-materiaalista äänen ja tilan suhteen resonointia tutkiviin esityksiin.
Kokeellisten taiteiden nomadinen akatemia
esittää:
RITORNELLO
kokeellista lauluntekijyyttä ja äänitapahtumia HARAKAN SAARESSA (Taiteilijatalon auditorio & saaren lokaatiot) / experimental songwriting and sound events IN HARAKKA ISLAND (auditorium and island locations)
SUN 27.9. 2009 FROM 14.30 ON...
Samuel Meri (laulu ja soitto)
John W. Pattenden-Fail (israj) & Taneli Tuominen (saksofoni)
Samy Kramer (wind harp)
Mike Koloska (inc3.net), Berlin (audio art piece composed of prev. voices and sounds)
....
WELCOME!
Yhteysvene (meno-paluu 3,5 e) tasa- ja puolin tunnein Cafe Ursulan edestä Kaivopuiston rannasta / Boat (3,5 e) goes every full and half hour from the pier in the front of Cafe Ursula (Kaivopuisto)
...

Filosofi
Gilles Deleuze liittää ritornellon alueen, territorion luomiseen ja erilaisiin paikkaa vaihtaviin äänen avulla tapahtuviin siirtymiin. Se on omassa territoriossa kotoisissa askareissa tai tietä kotiin yöaikaan etsittäessä hyräilty pieni sävelmä tai muu itsekseen hyräilty rallatus, "tra-la-la-la". Ritornello liittyy myös hetkiin jolloin on kyse jäähyväisistä sekä tiettyyn henkilöön, tilanteeseen tai tapahtumaan liitettävistä muistoista. Ritornellossa on kysymys paluusta ja lähtemisestä, äänen avulla alueen muodostamisesta tai kutsumisesta sekä alueelta pois lähtemisestä ja uuteen tilaan saapumisesta.

...

KIITOS / THANKS TO
Janne Vanhanen (käsiohjelman teksti)
Gregoire Rousseau (sound assistance)
Saara & Eddy (the caretakers of everything)
Seppo Renvall (the transporting power of Broken Heart Clinic)
Outi Vuoriranta & Lilli Kinnunen (food! food! food! food!)
Harakan taiteilijat ja kaikki muut osalliset / Harakka artists and all the others...
No comments:

Post a Comment