Monday, April 2, 2012

AAVE – ALTERNATIVE AUDIOVISUAL EVENT Lehdistötiedote 2.4.2012 HELSINKI 12.4 – 14.4.2012 (Tapahtuma on ilmainen!)


AAVEEN VASTUSTAMATON HOHDE…

AAVE – ALTERNATIVE AUDIOVISUAL EVENT                         
HELSINKI 12.4  – 15. 4. 2012     (Tapahtuma on ilmainen!)
Alternative AudioVisual Event järjestetään kolmatta kertaa 12. –15.4.2012. Kaamoksen päätyttyä ja kevätpäiväntasauksen sivuututtua liikkuvan kuvan festivaalimme tarjoaa jälleen monipuolisesti audiovisuaalisen taiteen eri ilmentymiä.  Tapahtumamme pääpaino on tänä vuonna liikkuvaa kuvaa ja elävää esitystä yhdistävässä live cinemassa sekä analogisen ja digitaalisen liikkuvan kuvan välillä käytävässä vuoropuhelussa. Meillä on ilo esittää teoksia niin Super 8-, 16-, 35 mm kuin digitaalisiltakin formaateilta.


Päävieraamme  ovat strukturaalisen filmin ja filmiperformanssin pioneeri Guy Sherwin (GB) ja hänen taiteilijapartnerinsa Lynn Loo (GB). Digitaalisen kuvan estetiikkaan pureutuvat muun muassa Oliver Whitehead (FI) kantaesityksineen ja Mia Mäkelä (FI).  Uskollisen yleisömme iloksi luvassa on jälleen japanilaisia elokuvaherkkuja (mm. poptaiteen kokeelliseen kauhu-slasheriin yhdistävä Hausu), uutta korkeatasoista koti- ja kansainvälistä mediataidetta. Klassikkoanimaatiosarjassamme esitämme tällä kertaa neuvostoliittolaisten naistekijöiden animaatioita ns. suojasään vuosikymmeniltä 1980-luvulle.

Uudessa sarjassamme En Garde! esittelemme teoksia, jotka uskaliaisuudessaan mielestamme edustavat 2000-luvun avantgardea parhaimmillaan. Uskallamme väittää että En Garde! –näytöksissä on mukana terävänä ”piikkinä” vähintään yksi mestariteos. Päätapahtumapaikkana toimii Helsingin kaupungin Malmitalon kulttuurikeskus (Ala-Malmin tori 1; Malmille pääsee mm. paikallisjunilla I, K, N ja T), jonka lisäksi festivaali levittäytyy mm. Lasipalatsin näyttelytilaan ja taidetilaan XL Art Space (näyttelyt avautuvat jo 10.4.), Kansallisteatterin Lavaklubille sekä Porvoonkadun baariin. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Kansallinen audiovisuaalinen arkisto KAVA, AV-arkki, FixC –osuuskunta NOVA -projekteineen sekä hollantilainen sielunsisaremme Impakt-festivaali. 

Kahden festivaalivieraamme, Guy Sherwinin sekä Oliver Whiteheadin luento / paneelikeskustelu järjestetään yhteistyössä Kuvataideakatemian kanssa. Festivaalimme ohjelmassa on luvassa myös Markus Renvallin (FI) viikonlopun aikana pitämä kokeellinen chroma key -työpaja kaikenikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen (ilmoittautumiset aavefesfival@gmail.com).

Tervetuloa AAVEen hohteeseen, toivottavat koko AAVE-tiimin puolesta
festivaalin taiteelliset johtajat Ivan Punzo ja Kari Yli-Annala.

No comments:

Post a Comment